Skattefidus

Det er faktisk ret nemt at fange mediernes opmærksomhed når man er politiker. Man behøver faktisk ikke foretage sig noget. Medierne følger efter dig og holder nøje øje med, hvad du foretager dig. Så langt, så godt. Men hvordan er det lige, når medierne også begynder at interessere sig for politikernes familier?

Selvfølgelig skal vi have et stærkt medie-mæssigt bagland i orden. Medierne er med til, at samfundet holder sammen. I hvert fald set fra det ene perspektiv. Min undring går mere på, hvad interesse medierne og for den sags skyld samfundet har i at vide, hvilken skole Helles datter går på, eller hvor meget/lidt Helles mand betaler i skat?

Endelig har medierne påtaget sig den dømmende komptence i samarbejde med befolkningen- Vi alle har allerede dømt Helles mand. Inden skatteeksperterne eller domstolene har fået sagt et eneste ord. Jeg sætter spørgsmålstegn ved mediernes enorme magt.

Af

Ismail Yalcin

Reklamer

Om hermeneutisk

I am a student I live in Cph I like computer games I like all kind of sports I like nature
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

6 svar til Skattefidus

  1. Dean M siger:

    Ja det kan godt være Helles mand er uskyldig men vi må huske på at Helle selv har holdt sandheden skjult for omverdenen. Og hun har flere gange løjet om deres skatteforhold og det samme har hendes mand også. Så der er ingen kære mor herfa. Men ingen grund til at skyde skylden på medierne!

  2. krom-borg siger:

    Hvorfor er det lige vi skal være så beskyttende overfor en politikker, der bruger folks penge fordi hun er lidt klogere end andre? Jeg spørger bare! Hun har holdt sanheden tilbage for alle os andre og det er rimelig dumt når man stiller sig til at være statsminister.
    Helle det er en ommer! Og medierne skal have mere magt! Privatiseringer er heller ikke under kontrol. Rigsvevisionen bør være mere opmærksom på privatiseringer!

  3. Ismail Yalcin siger:

    KB,

    jeg forsøgte bare at pointere, at vi må huske at gå efter bolden og ikke manden, eller rettere sagt, Helle. Hvad manden foretager sig kan hun jo ligesom ikke have meget inflydelse i. Skatteretlige anliggender er private, hvorfor det ikke kan være konens eller mandens ansvar. På den anden side vil jeg nok give dig ret i, at en person der har stillet sig frem som statsministerkanditat skal have bedre styr på sin egen selvangivelse.

    Jeg finder det bare en smule uheldigt, at medierne bruger hendes mand og børn i deres omtale af Helle. Det finder jeg ikke helt retfærdigt.

    Ismail Yalcin

  4. jojo siger:

    tom snak. Lars har indhentet Helles forspring..såå noget ved snakken om mediernes indfldelse!

  5. hermeneutisk siger:

    Skatteområdet er og vil altid (for)blive aktuelt tror jeg. Seneste udsendelse om Ikea grundlæggerens skattefidus, hvor det er blevet afsløret, at Ikeas egentlig ejer er et hollandsk selskab, Inter Ikea, der så har hjemsted i Licehenstein, og er ejet af et andet selskab, som kun få ved noget om.

    Hele fidusen går på, at samtlige Ikea butikker betaler ca 3% i franchise-afgift til selskabet i Holland (Lichenstein). De 3 % trækkes fra omæstningen i de forskellige Ikea butikker i EU, og videresendes skattefrit til selskabet i Lichenstein. Formuen gennem sidste 20 år er kommet op på 100.000.000.000 kr!

    Jeg ved ikke hvorvidt man skal inddrage de etiske hensyn til dette lovlige skattespil.

  6. Ismail Yalcin siger:

    S er på 30 pct og V er på 20 pct.

    Skifte på vej.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s